Kapat

Facebook Telefon Rehberini ve Kişileri Paylaşıyor Mu?

Anasayfa
Çözüm Facebook Telefon Rehberini ve Kişileri Paylaşıyor Mu?

Facebook, son yıllarda kişisel verilerin üçüncü taraflara aktarımı ile alakalı bir çok soruşturmaya konu oldu. Kişisel verilerin korunması noktasında Facebook, yaptığı açıklamalarda yeni güncellemelerle gerekli önlemlerin alındığını söylesede kullanıcıların bu konuda hala şüpheleri var.

Facebook Messenger uygulamasının rehberdeki tüm kişileri ve numaraları yedeklemesi kullanıcıların kişisel verilerin korunması konusundaki rahatsızlıklarının başında geliyor.

Facebook Messenger uygulamasına kurulum esnasında verilen izinlerle yüklenen kişiler, arama kayıtları ve mesaj geçmişi gibi bir çok veri Facebook serverlarında saklanıyor. Rehberinizin ve mesaj kayıtlarınızın bu serverlarda kayıtlı kalamasını istemiyorsanız bir kaç ayar yapmanız ve yedekelenen kişileri Mesenger uygulamasından silmeniz gerekiyor.

Facebook Messenger’da rehber ve kayıtlı numaralar nasıl silinir?

  • Facebook Messenger uygulamasını açın
  • Sol üst köşedeki profil resminize tıklayın
  • Kişiler
  • Kişileri Yönet
  • Bu bölümde Facebook Messenger uygulamasına yüklenen rehberinizi ve numaraları görebilirsiniz.
  • Alt kısımdaki “Tüm Kişileri Sil” seçeneği ile yüklü rehberi, numaraları ve mail hesaplarını silebilirsiniz.

Facebook Messenger’da kişi yükleme ve senkronizasyon nasıl kapatılır?

  • Facebook Messenger uygulamasını açın
  • Sol üst köşedeki profil resminize tıklayın
  • Kişiler
  • Kişileri Yükle
  • Açılan ekranda alt kısımdaki “Kapat” seçeneğini tıklayın
  • Daha sonra ekranda “Daha önce senkronize ettiğin kişiler kaldırılacaktır”  bilgi mesajı açılacak “Kaldır” seçeneğini seçtiğinizde otomatik senkronizasyon kapanacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR →  Facebook'a Hikayede Etkinlik Paylaşma Özelliği Eklendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir