Kapat

Google Geçmişi ve Depolanan Kişisel Veriler Nasıl Silinir?

Anasayfa
Çözüm Google Geçmişi ve Depolanan Kişisel Veriler Nasıl Silinir?

Google’un size dair muhtemelen GB’larca veri depoladığını biliyor muydunuz? Bu veriler Google’un sizin için özelleştirilmiş seçenekler sunmasına olanak sağlasa da çoğu kullanıcı kişisel verilerinin bir şirket tarafından depolanmasından memnun değil. Ancak Google tarafından geliştirilen servisleri kullanmaya devam ettiğiniz sürece kullanım koşullarını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Böylece şirket size daha iyi hizmet verebilmek için bu verilerden faydalanıyor. Eğer siz de tüm bunlara rağmen kişisel verilerinizin bir şirket tarafından depolanmasından rahatsız oluyorsanız, bu yazımızda Google tarafından toplanan kişisel verilerin nasıl silindiğini adım adım inceliyoruz.

Depoladığı veriler hakkında oldukça şeffaf davranan Google, sunucularında yer alan kişisel verilerinizi indirmenize izin veriyor. Siz de kişisel verilerinizi indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Google Tarafından Toplanan Kişisel Veriler Nasıl İndirilir?

  • https://myaccount.google.com/ adresine gidin.
  • Google hesabınıza giriş yapın.
  • Sol tarafta bulunan “Veri ve kişiselleştirme” seçeneğine tıklayın.
  • “Verilerinizi indirme, silme veya verileriniz için bir plan oluşturun” başlığı altında bulunan “Verilerinizi indirin” seçeneğine tıklayın.
  • Dahil etmek istediğiniz ürünleri seçtikten sonra sonraki adıma geçin ve “Arşiv oluştur” seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayın.
  • Arşiviniz hazır hale geldiğinde Google size e-posta ile bunu bildirecektir.

Google Verileri Nasıl Silinir?

Google’da yaptığınız tüm aramaları ve etkinliğinizi içeren verileri silmek için aşağıdaki adımları takip edin.

  • https://myactivity.google.com/ adresine gidin.
  • Sol menüde bulunan “Etkinlik silme ölçütü” seçeneğine tıklayın.
  • Kullandığınız tüm hizmetlerdeki tüm geçmişinizi silmek için “Tarihe göre sil” başlığı altından “Tüm zamanlar” ve ekranın alt kısmında “Tüm ürünler” seçeneklerini seçin.

  • Sil” seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayın.

Bu silme işlemi ile birlikte neredeyse tüm Google ürünlerine dair geçmişinizi ve verilerinizi silmiş olsanız bile hala silmeniz gereken bazı kısımlar bulunuyor: Cihaz Bilgileri ve Konum Geçmişi.

Konum Geçmişi Verileri Nasıl Silinir?

Aşağıdaki adımları takip ederek Google tarafından toplanan Konum Geçmişi verilerini silebilirsiniz.

  • https://myaccount.google.com/ adresine gidin.
  • Sol tarafta bulunan “Diğer Google etkinlikleri” seçeneğine tıklayın.
  • Konum Geçmişi” başlığı altında bulunan “Zaman Çizelgesi’ni göster” seçeneğine tıklayın.
  • Konum geçmişinizi içeren haritanın bulunduğu ekranın sağ alt köşesinde bulunan çöp kutusu simgesine tıklayarak konum geçmişi verilerinizi silin.

  • Bu işlemden sonra Google tarafından konumunuza dair toplanan veriler silinecektir.

Cihaz Bilgilerine Dair Veriler Nasıl Silinir?

Aşağıdaki adımları takip ederek Google tarafından toplanan Cihaz Bilgileri verilerini silebilirsiniz.

  • https://myaccount.google.com/ adresine gidin.
  • Sol tarafta bulunan “Diğer Google etkinlikleri” seçeneğine tıklayın.
  • Cihaz Bilgileri” başlığı altında bulunan “Etkinliği görüntüle” seçeneğine tıklayın.

  • Sağ üstte profil simgenizin yanında bulunan üç noktaya tıklayın ve “Tümünü sil” seçeneğini seçin.
  • Bu işlemden sonra Google tarafından cihazınıza dair toplanan veriler silinecektir.

Bu işlemlerden sonra kullandığınız tüm Google hizmetlerine dair veriler silinmiş olacaktır. Bu verilerin tekrar toplanmaya devam etmesini istemiyorsanız her servis için ayrı ayrı servis kullanımını durdumayı unutmayın.

Herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız bize Soru&Cevap platformundan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir