İletişimde Kalın

Sitede Arama Yap

Çözüm

Kombi Neden Su Akıtır | Kombi Su Basıncı | Çözüm

Okuma süresi: 3 dakika

Özellikle yaz aylarında kombi su eksiltiyor şikayeti oldukça fazla duyulmaktadır. Havaların ısınması ile birlikte petekler kullanılmasa bile kombi kış aylarına göre daha fazla su eksiltmektedir. Kombi su eksiltme sebepleri nelerdir?

Marka ve modelden bağımsız bu makalemizde kombilerde genel olarak su eksiltme, su akıtma ve bar yükselmesi gibi sıkça sorulan sorunların nedenleri ve çözüm yollarını paylaşacağız.

Kombi Su Akıtıyor Ne Yapmalıyım?

Kombi su eksiltme sebepleri;

  1. Kombiye fazla su basılması
  2. Kombide suyun çok azalması
  3. Kombi su basma vanası arızası
  4. Radyatör kaçakları
  5. Bakımların yapılmaması

Kombi su akıntısı kombi iç kısmından geliyorsa teknik bir sorun var demektir. Eğer borulardan su akıyor ise tesisatla alakalı bir sorun olabilir. Kombi altından tahliye borusundan su akıtıyor ise kombiye muhtemelen fazla su basılmış olabilir.

Kombiye fazla su verilirse su basınç seviyesi yükselir ve kombi su ısıtmaz hata verebilir. Peteklerin çalışmadığı durumlarda ise kombi çalışır ancak su akıtabilir. Bu durumda kombi su basıncı bar seviyesi kontrol edilmelidir.

Kombinin Su Basıncı Kaç Olmalı?

Kombi su basıncı seviyesi bazı marka kombilerde farklılık gösterebilir. Genel olarak su basıncı göstergesinde yeşil alan ile seviyenin hangi aralıkta olması gerektiği belirtilmektedir. Kombi su basıncı seviyesi genel olarak 1,5 – 2 bar arasında olmalıdır.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kombinin su basıncı 0 olursa ne olur?

Kombi su basıncı sıfır olursa yeni tip kombi çalışmaz muhtemelen anahtar işareti verecektir. Kombi su basıncı 0 (sıfır) olduğunda eski tip kombiler çalışabilir kombi susuz kalınca cihaza zarar verecektir.

Kombi Bar Seviyesi Nasıl Ayarlanır?

Kombi su basıncı seviyesini kontrol ettiğinizde bar normal değerlerin dışında ise duruma göre su eksiltmeniz yada su eklemeniz gerekmektedir. Kombinin barı nasıl düşürülür? Kombinin barı nasıl yükseltilir?

Kombideki bar ne işe yarar?

Kombi üzerindeki bar su basıncı seviyesini göstermektedir. Bu bar sayesinde kombideki su basınç miktarı ölçülerek ekleme yada eksiltme yapılmaktadır.

Kombi açıkken su basılır mı?

Su basılırken cihaz bekleme modunda ve tesisatın soğuk olması gerekir.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kombi çalışırken basınç yükselir mi?

Kombi çalışırken basınç yükseltmek ve su basmak tehlikelidir. Su basmadan önce mutlaka kombi bekleme moduna alınmalıdır.

Kombiye Su Nasıl Basılır?

Kombiye su basma;

  1. Kombi bekleme moduna alınır.
  2. Tesisatın soğuması beklenir.
  3. Basınç bar seviyesi kontrol edilir.
  4. Mavi renk su basma vanası yavaşça açılır.
  5. Göstergeden basınç seviyesi 1,5 – 2 bar seviyesine gelene kadar su basılır.
  6. Su basma işlemi sonrası vana sıkıca kapatılır. Seviye kontrol edilir ve kombi çalıştırılır.

Kobi Su Azaltma, Basınç Düşürme

Kombi basınç düşürme;

  1. Kombi bekleme moduna alınır.
  2. Tesisatın soğuması beklenir.
  3. Basınç bar seviyesi kontrol edilir.
  4. Kombiye en yakın petek kenarındaki hava alma vidası açılır.
  5. Basınç uygun seviyeye düşene kadar su alınır.
  6. Bar seviyesi normal değerlere geldiğinde vida sıkıca kapatılır. Seviye kontrol edilir ve kombi çalıştırılır.

Peteklerin havası aynı yöntem ile alınmaktadır. Peteklerin havasını alırken dikkat etmemiz gereken tek şey en son basınç seviyesini kontrol etmektedir. Evde fazla petek varsa hepsinden belirli miktarda su eksileceğinden bar seviyesi normal değerlerin altına düşebilir. Bu durumda bir miktar su basarak değerleri düzeltebilirsiniz.

1 Comment

1 Comments

  1. MehmetCan

    Ağustos 20, 2021 at 3:16 pm

    Kombi su basıncı kendi kendine artıyor ve tahliye borusundan su akıtıyor işin garip yanı su kombi bar basıncı düşene kadar damlıyor basınç 2 seviyesine gelince yeniden en yüksek seviyeye çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Yazılar

Çözüm

Okuma süresi: 2 dakika Kombi bakımları olası arızaların önüne geçilmesi açısından çok önemlidir. Kış aylarına girerken Ariston, Simfer, Baymak gibi bir çok markada “kombi...

Çözüm

Okuma süresi: 2 dakika Beko Kombi E25 Hatası genellikle peteklerin içerisinde biriken havanın alınmamıs sonucu ortaya çıkmaktadır. Beko kombi E25 hatası, kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı...

Çözüm

Okuma süresi: 2 dakika Beko Kombi F33 Hatası , genellikle sıcak su sensörünün arızalanması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Beko kombilerde çok sık karşılaşılmasada bakımların zamanında...

Çözüm

Okuma süresi: 2 dakika Beko kombi E03 hatası, hava prosestat sorunundan kaynaklı bir hatadır. Kombi baca sisteminin sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol eden fan prosestatında...